zeilen, wonen, klussen

Al bijna 25 jaar zeilen we met onze Windbreker, wonen we permanent aan boord en zijn we tegelijk bijna altijd aan het klussen.

Nieuwsgierig? We vertellen er onregelmatig een verhaal over op deze blogpagina en op ons YouTube kanaal vind je een filmpje ' in vogelvlucht '!

Rondje Atlantic: een heel jaar zeilen!

Blue water sailing: de oceaan op. Het lijkt in veel opzichten op kustzeilen, alleen ben je nóg meer afhankelijk van je eigen zelfredzaamheid in de omstandigheden waar je mee te maken krijgt. Daarom is er toch extra voorbereiding nodig: weerberichten op zee zijn super belangrijk en voor een kleine bemanning is het essentieel niet zelf te hoeven sturen. En natuurlijk moet de boot 'op orde' zijn. Met dat laatste zijn we eigenlijk altijd bezig.

Hoe heerlijk is het om na al die voorbereiding te kunnen losgooien! Eenmaal op zee en op koers ligt de wereld voor ons open, de horizon lonkt, steeds verder..... en tegelijk is onze wereld beperkt tot de boot: 'de kurk waar we op drijven', ons vertrouwde thuis. We ervaren een bijzondere combinatie van avontuur en ontspanning, loslaten en onder controle houden, risico en veiligheid.